e-deklaratsiyi-zareyestruvali-516-tisyach-lyudey-nazk

Е-декларації зареєстрували 516 тисяч громадян - НАЗК

 • 12245 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Станом на 10 березня 2017 року в Реєстрі декларацій міститься інформація щодо 516 тисяч зареєстрованих суб’єктів декларування. Про це УНН повідомили у прес-службі НАЗК.

"Станом на 10 березня 2017 року в Реєстрі декларацій міститься інформація щодо 516 тис. зареєстрованих суб’єктів декларування. За добу 9 березня в Реєстрі зареєструвалося близько 20 тис. користувачів. За попередніми підрахунками до 1 квітня 2017 року до Єдиного державного реєстру електронних декларацій мають подати свої декларації близько 1,5 млн осіб", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в НАЗК повідомили, що за тиждень за підтримкою до НАЗК звертаються більше 60 тисяч декларантів.

У Нацагентстві зазначають, що 80% питань декларантів виникає внаслідок неуважності при реєстрації в системі Реєстру е-декларацій, зокрема невірного зазначення адреси електронної пошти, низького рівня навичок користувача комп'ютерної техніки та інтернет-технологій, невміння використовувати електронний цифровий підпис. Звичайною практикою також є втрата пароля від поштової е-скриньки та використання поштової скриньки, розміщеної у домені RU. Крім цього у декларантів виникає чимало питань суб’єктивного характеру у заповненні електронної форми декларації.

Як повідомляв УНН, до НАБУ надіслано 51 повідомлення через неподання е-декларацій.

 

Українські Національні Новини

Політика