efektivnist-interaktivnoyi-mapi-minprirodi-likvidovano-lishe-20-smittyezvalisch

Ефективність інтерактивної мапи Мінприроди: ліквідовано лише 20% сміттєзвалищ

 • 9848 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. З початку запуску інтерактивної мапи сміттєзвалищ, виконано лише 20% від загальної кількості звернень, повідомляє УНН з посиланням на сайт міністерства екології та природних ресурсів.

Презентуючи інтерактивну мапу у вересні 2016 року, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак обіцяв проведення інвентаризації всіх наявних сміттєзвалищ в Україні та оперативну їх ліквідацію.

Однак з того часу виконано лише 20% звернень. Із 612 звернень виконано 117, не виконано 241 і ще 254 - в роботі.

З початку 2017 року виконано лише 1 звернення із 60.

Нагадаємо, згідно з даними Державної служби статистики, у місцях видалення відходів накопичилося понад 12 млрд тонн відходів та 12 млн тонн небезпечних речовин.

Як повідомляв УНН, Омбудсмен відкрив провадження проти Мінприроди за самоусунення від виконання покладених обов’язків щодо контролю за рівнем забруднення атмосферного повітря.

Рахункова палата України після проведення аудиту ефективності використання держкоштів, спрямованих на виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво пускового комплексу “Вектор” та експлуатацію його об’єктів, констатувала бездіяльність Мінприроди у сфері поводження з радіоактвними відходами.

За даними відомства, Україна у 2018 році буде вимушена сплатити 20 млн доларів штрафних санкцій, якщо до цього часу не встигне виконати взяті зобов’язання.

Українські Національні Новини

Суспільство