efektivnist-vaktsini-covishield-stanovit-ponad-81-3-doslidzhennya

Ефективність вакцини Covishield становить понад 81,3% - дослідження

 • 14132 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Ефективність вакцини Covishield становить понад 81,3%. За умови, що перерва між першою і другою вакцинацією становить 12 тижнів. Про це свідчать результати дослідження, проведеного фахівцями медичного факультету Гонконзького університету, передає УНН з посиланням на Тhe Hindu Business Line.

Деталі

Фахівці досліджували людей у віці до 55 років. У досліджуваних, які отримували щеплення з інтервалом в 12 тижнів, кількість антитіл зростала в два рази. Якщо ж розрив був менш шести тижнів, то препарат показував ефективність всього в 55,1%.

Дослідницький аналіз також показав, що ефективність вакцини після одноразового прийому стандартної дози вакцини з 22 по 90 день після вакцинації становила 76,0%.

Цитата

"В цілому цінність цього дослідження полягає в наданні доказів того, що разова доза вакцини Covishield дуже ефективна протягом 90 днів після вакцинації, більш тривалий інтервал первинної бустерної вакцинації призводить до більш високої ефективності вакцини і що захист від симптоматичного Covid-19 зберігається, незважаючи на більш тривалий інтервал дозування", - йдеться в дослідженні.

Вакцинація в Україні

Вакцинація від COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого, першим щеплення отримав лікар із Черкас - вакциною Oxford/AstraZeneca (COVISHIELD). З публічних осіб першим вакцинувалася міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За ним були Президент Володимир Зеленський і головний санлікар Віктор Ляшко. До того ж вакциною Covishield/AstraZeneca щепився духовний лідер послідовників буддизму Далай-лама і його оточення.

В Україні вакцинувалися більше 30 тисяч осіб, серйозної "побочки" не зафіксовано.

Українські Національні Новини

Суспільство