efektivnoyi-zamini-normandskomu-formatu-nemaye-p-klimkin

Ефективної заміни "нормандському формату" немає - П.Клімкін

 • 10433 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив, що ефективної заміни "нормандському формату" немає, повідомляє УНН.

"Ми відкриті для будь-якої логіки, яка справді принесе нам перемогу. Але на сьогодні немає ефективної заміни "нормандському формату", оскільки цей формат не тільки люди, це — країни, зокрема Німеччина й Франція, що багато інвестували в цю проблематику — і на рівні канцлера та президента, і на рівні міністрів закордонних справ... Тому я вважаю, що на сьогодні є "нормандський формат", він функціонує, але він не може дати нам бажаний результат через позицію Росії. Проте і німці, і французи допомагають нам у багатьох питаннях тримати Росію в певних рамках логіки Мінська", - сказав він.

Нагадаємо, посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що Польща вважає за доцільне долучити до Нормандських переговорів Сполучені штати Америки.

Як повідомляв УНН, Президент України (1994-2005 рр.), представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма вважає, що Сполучені Штати Америки не беруть участь у переговорах в “нормандському форматі”, бо цього не хоче російський президент Володимир Путін.

Українські Національні Новини

Політика