efiopski-protesti-v-izrayili-za-nich-poraneno-3-politseyskikh

Ефіопські протести в Ізраїлі: за ніч поранено 3 поліцейських

 • 8538 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Всю ніч на вівторок в Ізраїлі продовжували акції протесту громади вихідців з Ефіопії в зв'язку з убивством Соломона Таки. Про це повідомляє УНН з посиланням на israelinfo. 

Особливо інтенсивними вони були в Кирьят-Хаїме, рідному місті молодої людини. Поліція повідомляє, що біля поліцейської дільниці поранені 3 співробітників. Демонстранти кидали в них каміння, пляшки і феєрверки.

Пройшли переговори з лідерами громади, але вони не мали успіху. Представникам поліції було сказано: "Нема про що говорити. Кілька місяців тому ми отримали тіло Ієгуди Біадгі, а зараз Соломона Таки".

На шосе 4 біля Рішон-ле-Ціона, демонстранти лягли на проїжджу частину. Це викликало сутички між ефіопської молоддю та водіями машин, які не могли проїхати.

Автомобільний рух у Крайот вже добу паралізовано.

Тим часом з'ясовуються подробиці як інциденту, так і життя самого Соломона Така.

Слідство з'ясувало, що поліцейський стріляв у ноги, промахнувся, куля потрапила в асфальт, і рикошетом ударила молоду людину в груди. Проте, поки обставини події вказують на те, що поліцейський перевищив повноваження навіть стріляючи в ноги. За таких обставин, відповідно до інструкції, він повинен був вистрілити в повітря.

Поліцейський каже, що він побачив як кілька молодих людей зупинили хлопця і, по всій видимості, намагалися у нього відібрати якусь річ. Він заступився, хулігани поводилися агресивно.

Що стосується біографії загиблого, то "Гаарец" вдалося з'ясувати, що він приїхав до Ізраїлю зі своєю сім'єю 6 років тому в ранньому підлітковому віці. Навчався в районній школі, потім потрапив в інтернат, але й звідти пішов. На даний момент підробляв в різних місцях і чекав призову.

У поліцію він вже потрапляв кілька разів з різних приводів.

Як повідомляв УНН, під час придушення акцій протесту в Судані загинули 11 осіб .

Українські Національні Новини

Новини Світу