ekologichne-zabrudnennya-u-krimu-pochalasya-evakuatsiya-ditey

Екологічне забруднення у Криму: почалася евакуація дітей

 • 22557 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. В окупованому Криму почалася евакуація дітей через екологічне забруднення на півночі півострова. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає УНН.

За його словами, неможливо взяти заміри та сказати, наскільки речовини в повітрі в Криму являють загрозу для людей. Однак люди звертаються з описанням симптомів.

"А сьогодні буквально декілька годин тому почалася евакуація дітей. Це говорить про те, що ситуація загрозлива для життя людей", - заявив Чубаров.

Також він зазначив, що деякі експерти не виключають, що на території заводу "Кримський титан" могли зберігатися бойові отруйні речовини російської армії або проходити їх тестування.

"Ми вважаємо, що найбільш об'єктивною інформація може бути, якщо туди будуть допущені представники Організації по захисту від хімічної зброї. Ми думаємо, що МЗС України має запросити таку організацію", - додав голова Меджлісу.

Нагадаємо, жителі Армянська, що на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що окупаційна влада Криму намагається використовувати наслідки екологічної катастрофи на півночі півострову як аргумент на користь відновлення подачі води з Дніпра. 

Крім того, токсичні хімічні речовини в повітрі виявили в Херсонській області. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП