ekologichni-aktivisti-perekrili-rukh-u-londoni

Екологічні активісти перекрили рух у Лондоні

 • 15740 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Екологічні активісти, які виступають проти зміни клімату, у понеділок заблокували основні дороги у британській столиці Лондоні. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Telegraph.

Ціллю активістів групи XR є Мармурова арка, жваве лондонське перехрестя Оксфорд-серкус, міст Ватерлоо і Парламент-сквер. Вони вказали, що будуть блокувати рух "стільки, скільки буде потрібно".

Цього ранку міст Ватерлоо був заблокований в обох напрямках, коли там зібралися десятки активістів. На Оксфорд-стріт посеред дороги встановили величезний рожевий човен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі школярів вийшли на протести по всій Британії

Окрім того, мішенню протестувальників стала лондонська штаб-квартира великої нафтової компанії Shell. Двері штаб-квартири були пошкоджені, на будівлі намалювали граффіті.

Головною метою групи XR, як зазначається, є скорочення викидів вуглецю до нуля до 2025 року. Вони стверджують, що участь у сьогоднішньому протесті можуть взяти від 3000 до 6000 їхніх прихильників. У листопаді минулого року вони вже перекривали мости у Лондоні.

Нагадаємо, у Лондоні пройшли масові протести прихильників Brexit.

Meanwhile at Oxford Circus... @ExtinctionR seem to be throwing a party, complete with a giant pink boat that says “Tell the Truth” @LBC pic.twitter.com/kRPzAg12SF

— Rachael Venables (@rachaelvenables) 15 квітня 2019 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу