ekonomika-v-komi-zelenskiy-zayaviv-scho-eksport-zerna-nadast-ukrayini-mozhlivist-prozhiti-sche-2-misyatsi

Економіка в комі: Зеленський заявив, що експорт зерна надасть Україні можливість прожити ще 2 місяці

 • 290064 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що експорт зерна надасть Україні можливість прожити ще 2 місяці та додав, що економіка країни в комі. Про це він сказав під час спілкування зі студентами та викладачами провідних закладів вищої освіти Австралії, передає УНН.

Цитата

«Вона (економіка – ред.) сьогодні знаходиться в комі. Ми повинні зробити всі, не тільки Україна, а всі разом зі світом, як лікарі, щоб дійсно наша економіка почала дихати», - сказав Зеленський.

Деталі

За його словами, щомісячний дефіцит становить 5 млрд доларів.

«Блокування портів російською федерацією – це великі втрати для економіки вже не України, а світу. Там (в портах - ред.), як мінімум на 10 млрд зерна, які повинні повернутися в нашу економіку…Це зерно надасть нам можливість прожити ще 2 місяці. Для нас це дуже важливо, а росія це блокує, бо розуміє, що блокування портів може призвести до голоду мільйонів людей та хаосу у багатьох країнах», - розповів Зеленський.

Доповнення

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що питання розблокування морських портів для української економіки – це питання на мільярди доларів.

Президент Київської школи економіки, радник керівника Офісу Президента України Тимофій Милованов заявляв, що Україна має 2-4 місяці для того, щоб збільшити зовнішні запозичення та запобігти можливій економічній кризі.

Додамо

Перше судно з зерном прибуло до Стамбула 2 серпня ввечері. Воно вийшло з порту Одеси 1 серпня. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне. Везе 26 тис. тонн кукурудзи до Лівану.

Постачання, яке було відправлено з чорноморського порту Одеса у понеділок, є першим у рамках угоди, що підтримується ООН за посередництва Туреччини минулого місяця.

росію звинувачують у блокуванні експорту і використанні голоду як зброї на тлі продовольчої кризи.

За даними України, понад 20 млн тонн зерна торішнього врожаю все ще чекають на експорт.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Франція до 1 листопада заповнить сховища газу на 100%

     • 105768 переглядiв