ekopolis-khtz-yaroslavskogo-stane-platformoyu-dlya-rozvitku-aviatsiynikh-i-raketno-kosmichnikh-rozrobok

"Екополіс ХТЗ" Ярославського стане платформою для розвитку авіаційних і ракетно-космічних розробок

 • 12227 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Бізнес-парк нового покоління "Екополіс ХТЗ", що входить до групи DCH Олександра Ярославського, сприятиме комерційному використанню розробок і технологій Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". Про це йдеться в Меморандумі, підписаному керуючою компанією бізнес-парку "Екополіс ХТЗ" і ХАІ, передає УНН.

Серед цілей Меморандуму - розробка, проектування і виробництво авіаційної, ракетно-космічної і супутникової техніки. Крім цього, бізнес-парк "Екополіс ХТЗ" допомагатиме шукати бізнес-партнерів для ХАІ в сфері розробок для проектування і модернізації газотурбінних установок, систем управління і радіоелектронного обладнання.

Відзначається, що згідно з укладеним Меморандумом розробки, адаптацію і подальше індустріальне впровадження фахівці і вчені з ХАІ можуть проводити на базі технопарку "Екополіс ХТЗ".

Раніше бізнес-парк "Екополіс ХТЗ" підписав аналогічні меморандуми про спільний пошук партнерів з іншими основними науково-технологічними центрами Харкова: Харківським університетським консорціумом провідних вузів міста, Національним науковим центром "Харківський фізико-технічний інститут", Національним науковим центром "Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського".

Науково-дослідні центри Харкова спільно з бізнес-парком "Екополіс ХТЗ" націлені на пошук комерційних партнерів для розробок в науково-технологічній сфері та сфері прикладних технологій для подальшої спільної реалізації цих проектів. Меморандуми закладають базу для розвитку співробітництва між бізнесом і наукою в рамках діяльності харківського технопарку Ярославського, який стане центром розвитку наукомістких виробництв, а також дослідницької і R&D-діяльності для впровадження інноваційних технологій і рішень.

Багатогалузевий бізнес-парк нового покоління "Екополіс ХТЗ" - довгостроковий інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського на основі площ Харківського тракторного заводу (ХТЗ). У Харкові буде створена інноваційна ділова, дослідницька і виробнича екосистема світового рівня. Плановий обсяг інвестицій в розмірі 1 млрд дол. створить в Україні не менше 10 тис. сучасних робочих місць завдяки розвитку індустріального парку, IT-кластеру, медичного центру, логістичного та торгового комплексів, агротехнологічного кластера, а також дослідного (R&D) та освітнього центрів. Відповідно до заяв представників міськради, "Екополіс ХТЗ" є якірним проектом стратегії Харкова на найближче десятиліття.

Українські Національні Новини

Економіка