ekozakhisniki-vimagayut-provesti-znezarazhennya-notr-damu

Екозахисники вимагають провести знезараження Нотр-Даму

 • 10159 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Французька громадська організація захисників навколишнього середовища "Робін Гуд" (Robin des Bois) вимагає провести санітарну обробку згорілого собору Паризької Богоматері. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт організації.

"Після того, як розплавилися 300 тонн свинцю, який перебував в обробці шпиля збору і на його даху, Нотр-Дам став зараженим майданчиком. На сьогоднішній день собор являє собою купу токсичних відходів", - зазначила організація.

Екологи також вимагають, щоб влада опублікувала інформацію щодо всіх токсичних речовин, що залишилися в соборі після пожежі.

"Санітарна влада повинні перевірити воду, якою гасили Нотр-Дам, золу, кіптяву, будівельне сміття, щоб забезпечити безпеку людям, які працюють над відновленням собору", - попереджає асоціація, вказуючи, що жителі острова Сіте можуть вдихати пил, який містить свинець, протягом декількох місяців і навіть років.

Крім цього, асоціація просить, щоб служба Airparif, яка стежить за станом атмосфери в Парижі, провела аналіз повітря на вміст свинцю.

"Ця санітарна операція є необхідною умовою для реконструкції. Перш ніж оголосити тендер на проектування нового шпиля, необхідно оголосити тендер на знезараження (собору - ред.)", - додали в організації.

Нагадаємо, пожежні експерти виявили кілька критичних моментів, які несуть загрозу обвалення частин Нотр-Дама.

Українські Національні Новини

Новини Світу