eks-boyovik-dnr-priyshov-do-politsiyi-z-povinnoyu

Екс-бойовик "ДНР" прийшов до поліції з повинною

 • 15812 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. До поліції звернувся чоловік, який служив у лавах бойовиків ДНР і перевіряв на блокпості транспорт і громадян. Після п’яти років переховувань він вирішив покаятися в протизаконній діяльності. Натомість отримав гарантовану державою можливість звільнитися від кримінальної відповідальності. Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області, передає УНН.

Як зазначається, 42-річний житель Часів Яру зізнався, що служив терористам у 2014 році на блокпості у Бахмутському районі. Обов’язком озброєного чергового був огляд автомобілів та перевірка водіїв. Через півтора місяці після свого призначення найманець дійшов висновку, що ватажки бойовиків є звичайними злочинцями, тому покинув лави терористів та почав вести прихований спосіб життя.

Після п’яти років у страху перед покаранням чоловік дізнався із засобів масової інформації про можливість звільнитися від відповідальності і скористався цим шансом. Колишній бойовик надав свідчення щодо своєї протиправної діяльності, які наразі перевіряють слідчі.

Якщо буде встановлено, що на час перебування у лавах терористичної організації "ДНР" підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, то на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, Білорусь передала Україні чоловіка, який вказав у резюме службу в батальйоні "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП