eks-bukhgaltera-likarni-zasudili-za-pripisani-sobi-do-zarplati-760-tis-grn

Екс-бухгалтера лікарні засудили за приписані собі до зарплати 760 тис. грн

 • 6520 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. До 10 років ув’язнення заочно засуджено головного бухгалтера Гайворонської ЦРЛ, яка привласнила понад 760 тис. грн бюджетних коштів. Про це УНН повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

"Вироком Ульяновського районного суду за наслідками заочного судового розгляду колишнього головного бухгалтера Гайворонської ЦРЛ засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади на 3 роки", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що присвоєні нею 760 тис. грн були направлені для оплати праці персоналу лікарні. Зазначається, що жінка з грудня 2015 року по червень 2017 року навмисно завищувала собі заробітну плату, таким чином привласнивши вказану суму коштів районного бюджету.

Колишньому бухгалтеру інкримінують порушення ч. 5 ст. 191 КК України "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" та ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України "легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом".

Наразі засуджена переховується від слідства на території Російської Федерації та була оголошена у розшук.

Також УНН повідомляв, що на Київщині судитимуть головного лікаря за розтрату 200 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП