eks-chinovnik-pentagonu-poperediv-pro-shpigunsku-nebezpeku-pivnichnogo-potoku-2

Екс-чиновник Пентагону попередив про "шпигунську" небезпеку "Північного потоку-2"

 • 9582 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Будівництво газопроводу "Північний потік-2" дозволить Росії встановити сенсори на дні Балтійського моря. На цьому наголосив колишній заступник помічника голови Пентагону з питань України та Євразії, директор аналітичного Центру Байдена в США Майкл Карпентер у Twitter, передає УНН.

"Важливий момент: "Північний потік-2" є не просто спробою Росії зашкодити Україні, але він становить військові та розвідувальні ризики у Балтійському морі. Хто-небудь дійсно вірить, що Росія опиратиметься можливості встановити сенсори на дні Балтійського моря?" - зазначив Карпентер.

Таким чином він відреагував на заяву, що прозвучала від високопосадовця державного департаменту США Сандри Оудкірк, яка заявила, що Сполучені Штати стурбовані тим, що газопровід може відкрити для Росії можливість установки підводного обладнання для стеження у Балтійському морі, зокрема прослуховування уздовж маршруту турбопровода.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що Німеччина дуже зацікавлена у будівництві російського проекту "Північний потік-2".

Important point: Nordstream 2 is not just an attempt by Russia to subvert Ukraine, but a military and intelligence liability in the Baltic Sea. Does anyone really believe Russia would resist the opportunity to put sensors on the Baltic seabed? https://t.co/Q8ZQQMs34L

— Michael Carpenter (@mikercarpenter) 22 травня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика