eks-direktora-ukrvaktsini-suditimut-za-pidozroyu-u-roztrati-1-5-mln-grn

Екс-директора "Укрвакцини" судитимуть за підозрою у розтраті 1,5 млн грн

 • 8690 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. До суду передано кримінальне провадження за підозрою у розтраті 1,5 млн грн колишнього директора ДП "Укрвакцина". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора державного підприємства "Укрвакцина", якого підозрюють у розтраті 1,5 млн грн державних коштів", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що упродовж 2012-2013 років посадовець розтратив вказану суму коштів, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг з охоронного супроводу вантажів під час перевезення медпрепаратів на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київського зернотрейдера судитимуть за розтрату 145 млн грн

Водночас слідство з’ясувало, що приватні суб’єкти не мали необхідних матеріальних та трудових ресурсів для здійснення такої діяльності.

Як зазначили у прокуратурі, обвинувальний акт щодо посадовця, який підозрюється за ч. 5 ст. 191(привласнення або розтрата майна) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України розглядатиме Печерський районний суд Києва.

Крім того, прокурором пред’явлено цивільний позов щодо стягнення з екс-гендиректора суми збитків, заподіяних в результаті даного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, прокуратура Київської області повідомила про підозру директору товариства та його заступнику, які зловживаючи службовим становищем, заволоділи державними грошовими коштами ПАТ “Аграрний фонд” в розмірі понад 4 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП