eks-golovu-derzhekoinspektsiyi-suditimut-za-deklaruvannya-nedostovirnoyi-informatsiyi

Екс-голову Держекоінспекції судитимуть за декларування недостовірної інформації

 • 11094 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Перебуваючи на посаді голови Державної екологічної інспекції України приховуючи свій дійсний майновий стан, посадовець вніс недостовірні відомості до декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави. Про це повідомляє УНН з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП).

"Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно Андрія Заїки - колишнього Голови Державної екологічної інспекції України, підозрюваного у декларуванні завідомо недостовірної інформації", - йдеться у повідомленні.

За даними САП, екс-голова не задекларував майна на загальну суму понад 27 млн гривень, серед яких декілька земельних ділянок в Київській області, АР Крим, дороговартісну квартиру в центральній частині міста Києва, автомобіль та корпоративні права низки суб’єктів господарювання.

Обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ст.366-1 КК України. Прокурорами САП скеровано до Печерського районного суду столиці для розгляду по суті. За вказаною статтею екс-голові державної екологічної служби передбачено покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, НАЗК направить до Національного антикорупційного бюро обґрунтовані висновки, затверджені щодо недостовірних даних, виявлених в е-деклараціях за 2015 та 2016 роки тодішнього голови Державної екологічної інспекції Андрія Заїки.

Українські Національні Новини

Політика