eks-gravets-barseloni-i-manchester-siti-proviv-mayster-klas-akademiyi-dinamo

Екс-гравець "Барселони" і "Манчестер Сіті" провів майстер-клас в академії "Динамо"

 • 11300 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Знаменитий футболіст, колишній півзахисник "Барселони" та "Манчестер Сіті" Яя Туре, який свого часу виступав у чемпіонаті України, провів майстер-клас для юних вихованців динамівської академії. Про це інформує прес-служба київського клубу, передає УНН.

Діти були в захваті від спілкування з футболістом, який грав за найкращі клуби світу, тож використовували найменшу нагоду поцікавитися у Яя про його досвід, а також порозпитувати про зірок, з якими перетинався івуарієць - Лео Мессі, Хосепа Гвардіолу, Кевіна Де Брюйне та інших.

"Чому я тут? Приїхав підписати контракт з "Динамо". Жартую! Насправді "Динамо" - дуже гостинний клуб. Для мене приїзд сюди – особливі емоції. Я провів час з дітьми і спробував передати їм щось особливе, чомусь їх навчити. Я отримав класні емоції. Спробував себе у роботі з дітьми і усвідомив, як це важко. Потрібно завжди дбати про своїх гравців. Коли я став дорослим футболістом, то вже сам про себе піклувався. Але якщо ти тренер, то тобі потрібно постійно контролювати команду, передавати їй своє бачення гри. Це непросто", - сказав 35-річний футболіст, який перебуває у статусі вільного агента.

Також Туре поки не визначився із новим клубом для продовження футбольної кар'єри, але вважає, що "може грати і робити на полі певні корисні речі".

Варто відзначити, що івуарієць встиг поспілкуватися з головним тренером першої команди Олександром Хацкевичем.

Зауважимо, що в 2003-2005 роках Туре виступав за донецький "Металург", потім мав досвід виступу за "Олімпіакос", "Монако" після чого чотири сезони виступав у формі "Барселони" з якою зіграв 74 матчі, взяв два чемпіонства Іспанії, Кубок, Суперкубок Іспанії, Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА. Потім вісім сезоні грав за "Манчестер Сіті" (230 поєдинків, 59 голів).

Українські Національні Новини

Спорт