eks-kapitan-dinamo-prokomentuvav-robotu-skandalnoyi-tsk-po-futbolu-v-radi

Екскапітан "Динамо" прокоментував роботу скандальної ТСК по футболу в Раді

 • 12075 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Відомий український футболіст, екскапітан "Динамо" Анатолій Дем'яненко, слідом за власниками "Золотого м'яча", Мироном Маркевичем та іншими своїми колегами, закликав народних депутатів чітко розмежовувати політику і спорт. Таку заяву він зробив, коментуючи спроби депутатів від ОПЗЖ пролобіювати продовження роботи ТСК по будівництву футбольних полів, яка за півроку роботи так і не змогла надати підсумковий звіт, передає УНН.

"Футбол завжди був поза політикою, і повинен продовжувати бути", - вважає Дем'яненко, і підкреслює, що "футбол зближує народ, а не сварить, як це відбувається зараз".

За його словами програма будівництва футбольних майданчиків для дітей, на якій сьогодні намагаються спекулювати з метою тиску на УАФ, - "була благою справою".

"Побудовані поля - це ж добра справа робиться, для наших дітей, для майбутніх зірок. Політики можуть сваритися, якщо їм є, що робити, але чітко розмежувати спорт і політику давно пора. Так у всіх цивілізованих країнах світу", - підкреслив він.

Напередодні, із закликом не політизувати роботу футбольної ТСК до влади і депутатів звернулися легенди українського футболу, володарі "Золотого м'яча" Андрій Шевченко, Ігор Бєланов і Олег Блохін.

"Протягом шести місяців роботи ТСК склалося враження, що метою роботи комісії було не встановлення істини, а створення нового інструменту для маніпуляцій...

Про це свідчать і останні заяви окремих народних депутатів, які ставлять політичні інтереси вище за інтереси українського футболу. Є серйозні побоювання, що для деяких важливіше саме існування такої комісії, як технології для нових маніпуляцій, а не об'єктивні результати її роботи.

Тому просимо вас ні в якому разі не допустити політизації роботи ТСК і виключити політику як таку, з цього питання при розгляді пропозиції про продовження роботи комісії ", - йдеться у відкритому зверненні футболістів.

Як відомо, ТСК з будівництва футбольних майданчиків була створена в листопаді минулого року. Працювала шість місяців, і 15 травня втратила свої повноваження. Підсумковий звіт про роботу ТСК так і не представила. Але, незважаючи на це, на офіційному сайті партії ОПЗЖ (до якої відноситься бізнесмен і політик, футбольний функціонер Григорій Суркіс) з'явилися заклики до продовження роботи Комісії.

Нагадаємо, за даними "ДС" більшість депутатів парламенту голосувати за таку ініціативу відмовляються.

Українські Національні Новини

Політика