eks-kerivnik-derzhgeonadr-postane-pered-sudom-za-khabar

Екс-керівник Держгеонадр постане перед судом за хабар

 • 8846 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. За отримання неправомірної вигоди перед судом постане колишній виконувач обов'язків голови Державної служби геології та надр України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області, передає УНН.

"За процесуального керівництва прокуратури Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього керівника Державної служби геології та надр України, який отримав від представника суб’єкта господарювання неправомірну вигоду", - зазначили у прес-службі прокуратури.

При цьому у відомстві додали, що у вересні 2018 року в.о. голови Держгеонадр було викрито на одержанні неправомірної вигоди обсягом 3 тисячі доларів США.

Вказані кошти, як зазначається, посадовець вимагав та одержав від представника суб’єкта господарювання за сприяння в одержанні пакету документів, необхідних для здійснення робіт з видобування торфу.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище) КК України. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення понад 105 тис. грн застави т.в.о. голови Держгеонадр, якого викрито на отриманні 3 тис. дол. хабара. Днем раніше йому оголосили про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Екс-керівник Держгеонадр постане перед судом за хабар

     • 8846 переглядiв

    Стало відомо, де у Києві можна пірнати на Водохреще

     • 11248 переглядiв

    Україна посилить економічне співробітництво з Норвегією

     • 8946 переглядiв

    СБУ за 2018 рік зберегла понад 18 млрд грн державних коштів

     • 9174 переглядiв