eks-militsionera-suditimut-za-pobittya-i-zatrimannya-avtomaydanivtsiv

Екс-міліціонера судитимуть за побиття і затримання "автомайданівців"

 • 8623 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. До суду передано обвинувальний акт стосовно екс-начальника кримінальної міліції Києва – його судимуть за незаконні дії проти шістьох активістів "Автомайдану" на початку 2014 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Управління спецрозслідувань Генпрокуратури України. 

Колишнього заступника начальника ГУ МВС України у Києві обвинувачують в організації незаконного затримання і побиття шістьох активістів громадського руху "Автомайдан" та пошкодження їх автомобілів у ніч на 22-23 січня 2014 року.

Зазначається, що для цієї операції колишній міліціонер долучив "тітушок", оперативників та "беркутівців".

Після незаконного затримання, проти побитих активістів "Автомайдану" були дані неправдиві показання. Їх звинуватили у вчиненні тяжких злочинів і арештували.

Генпрокуратура кваліфікує дії екс-міліціонера за низкою статей, серед яких – вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, завідома незаконне затримання та незаконне перешкоджання мирним зборам.

Зазначається, що слідство має достатньо доказів проти підозрюваного, по справі якого до відповідальності притягнуто ще 18 правоохоронців та 8 цивільних осіб, частина з яких наразі переховуються в окупованому Криму.

Раніше УНН повідомляв, що Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх співробітників міліції Києва, один з яких нині працює у Національній поліції, за обвинуваченням, у незаконному затриманні та побитті активіста Євромайдану.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП