eks-militsionera-zasudili-na-8-rokiv-za-pograbuvannya-pensioneriv

Екс-міліціонера засудили на 8 років за пограбування пенсіонерів

 • 7476 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Суд виніс вирок у вигляді 8 років позбавлення волі колишньому міліціонеру за скоєння грабежу та перевищення службових повноважень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Одеської області.

"Судом колишнього міліціонера за перевищення службових повноважень та грабіж засуджено до 8 років позбавлення волі і на 3 роки позбавлено права працювати у правоохоронних органах. Його спільника визнано винним у розбої та самовільному присвоєнні владних повноважень та засуджено до 8 років та 6 місяців ув’язнення з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, у 2015 році раніше судимий 35-річний мешканець Одеси вирішив відібрати майно у пенсіонерів, які жили у приватному будинку в Одеській області.

Під виглядом потреби забрати у них борг, зловмисник підшукав для майбутнього злочину спільника – 31-річного інспектора міліції.

"Двоє чоловіків були у міліцейській формі, коли приїхали до помешкання в смт Затишшя. Перед співмешканкою господаря вони розіграли сценарій збирання показів можливих свідків через нещодавню бійку в селищі. Потім нападники перейшли до радикальних заходів: зв’язали сім’ю ременями та почали вимагати віддати всі кошти і цінне майно. Далі нападник у міліцейській формі схопив кухонного ножа та приставив до горла зв’язаної жінки, погрожуючи розправою", - зазначили у відомстві.

Забравши з будинку понад 22 500 грн та газовий пістолет WALTHER з набоями, чоловіки зникли на авто з місця злочину. По дорозі до Одеси чоловіків затримали правоохоронні органи.

Нагадаємо, в Одеській області на хабарі викрили працівника однієї з районних прокуратур області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП