eks-ministru-oboroni-ogolosheno-pro-pidozru-u-zavdanni-derzhavi-zbitkiv-na-560-mln-dolariv

Екс-міністру оборони оголошено про підозру у завданні державі збитків на 560 млн доларів

 • 23820 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Екс-міністру оборони України Дмитру Саламатіну оголошено про підозру в участі у злочинній організації, яка вчинила дії спрямовані на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ. Про це повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє УНН.

Він повідомив, що Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ оголошено підозру колишньому Міністру оборони України Саламатіну Д.А. про участь у складі злочинної організації В. Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ.

“Тільки умисні дії Саламатіна по зриву контракту між казенним підприємством “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова”, державним підприємством “Антонов” та державним підприємством “СЗТФ „Прогрес“ та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на 560 млн. доларів США”, — пояснив Луценко.

Додамо, що сьогодні, 14 січня, Саламатін мав зявитися на допит до Генеральної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За часів Януковича було продано майже 500 танків, 100 літаків і 150 вертольотів

Нагадаємо, Саламатін був міністром оборони в 2012 році. 8 лютого 2012 він змінив на посту Михайла Єжеля. 24 грудня 2012 року він був звільнений в зв'язку з відставкою Кабінету Міністрів. 25 грудня 2012 року Саламатін був був призначений радником Віктора Януковича.

Крім того, Саламатін за часів Януковича очолював державні компанії "Укрспецекспорт" та "Укроборонпром". Також обирався нардепом від Партії регіонів у 2006-2007 роках. В Україні Саламатін жив з 1999 року, раніше він був громадянином Росії і працював у комерційних структурах в Москві.

Як повідомляв УНН, екс-міністр оборони Дмитро Саламатін з уряду Віктора Януковича тримав на рахунках в швейцарському HSBC 11,4 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика