eks-posol-ssha-peredbachaye-nadannya-ukrayini-novoyi-zbroyi-cherez-2-3-misyatsi

Екс-посол США передбачає надання Україні нової зброї через 2-3 місяці

 • 16080 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Через 2-3 місяці можна очікувати, що США нададуть зброю Києву й оголосять нові санкції проти Росії. Таку думку висловив екс-посол США в Україні, директор Євразійського центру Atlantic Council у Вашингтоні Джон Гербст в інтерв'ю Радіо Свобода, передає УНН.

"Вже через 2-3 місяці ми побачимо, що США надають зброю Києву й оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією. Думаю, протягом найближчих восьми-десяти, максимум – дванадцяти тижнів з'явиться ця набагато сильніша відповідь США. І, окрім санкцій, це буде військова допомога Україні", - зазначив Гербст.

На його переконання, зараз достатньо аргументів і для надання протикорабельних ракет, і патрульних кораблів, можливо, що й іншого військового обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер розповів про перший транш військової допомоги Україні від США

"Немає питань – протикорабельні ракети допомогли б. У США вистачає крилатих ракет "Гарпун", в основі дії яких – технології, розроблені 30 років тому, – і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато сучасніші ракети", - додав американський дипломат, відповідаючи на запитання, чи йдеться і про летальні озброєння для використання на морі.

Що стосується санкцій, на думку Гербста, найкращою відповіддю "могли б бути санкції проти найбільшого російського банку або заборона російським суднам заходити в американські порти чи порти ЄС".

Нагадаємо, США виділять ВМС України 10 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика