eks-radnika-mera-zatrimali-za-kinutu-u-dvir-deputata-granatu

Екс-радника мера затримали за кинуту у двір депутата гранату

 • 9403 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Колишнього радника міського голови затримали на Сумщині за підозрою в незаконному зберіганні гранати Ф-1 та організації злочину із застосуванням гранати РГД-5 стосовно депутата Конотопської міської ради. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГУ НП в області.

"Працівники слідства та карного розшуку ГУ НП області спільно зі співробітниками прокуратури та Управління СБУ в Сумській області за оперативного супроводу спецпідрозділу "КОРД" за підозрою в незаконному зберіганні гранати Ф-1 та організації вчинення злочину із застосуванням гранати РГД-5 стосовно депутата Конотопської міської ради затримали колишнього радника міського голови", - повідомили у поліції.

Інцидент з гранатою у Конотопі стався ще 22 серпня 2018 року. Тоді вночі на подвір’я депутата невідома особа кинула гранату РГД-5, внаслідок чого було пошкоджене майно власника.

"Під час проведеного слідства здобуто достатньо доказів того, що одним із замовників даного злочину є тодішній радник міського голови, зокрема він передавав виконавцю гранату, яка була використана під час вчинення злочину", - вказали у поліції.

За результатом спецоперації в суботу, 12 січня 2019 року, як повідомляється, "колишнього радника міського голови затримано у власній квартирі безпосередньо під час передачі йому іще однієї гранати Ф-1 місцевим жителем".

Тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

Місцевого жителя також затримано в порядку ст. 208 КПК України, встановлюється кваліфікація його дій.

Нагадаємо, на Сумщині колишній військовий кинув у житловий будинок бойову гранату.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП