eks-spivrobitniku-sbu-yakiy-skoyiv-smertelne-dtp-na-donechchini-povidomleno-pro-pidozru

Ексспівробітнику СБУ, який скоїв смертельну ДТП на Донеччині, повідомлено про підозру

 • 12489 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Слідчі повідомили про підозру колишньому співробітнику СБУ, який два роки тому скоїв смертельне ДТП у Донецькій області та зник з місця події. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, у грудні 2017 року в смт. Олексієво-Дружківка Донецької області водій автомобіля Skoda Rapid скоїв наїзд на жінку та зник з місця події. Внаслідок ДТП потерпіла від отриманих травм померла в лікарні. Згодом стало відомо, що ДТП скоїв працівник Служби безпеки України, який у подальшому звільнився з правоохоронних органів.

Кримінальне провадження було передано із Національної поліції до Державного бюро розслідувань у березні 2019 року.
Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Дії колишнього правоохоронця кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у Вінницькій області поліцейський Святошинського управління поліції Києва напідпитку виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з Audi 80, внаслідок чого загинула людина, ще двоє отримали травми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП