eks-uchasnika-art-grupi-viyna-verzilova-dostavili-u-berlin

Екс-учасника російської арт-групи "Війна" Верзілова доставили у Берлін

 • 10446 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Колишній учасник арт-групи “Війна”, видавець інтернет-ЗМІ “Медіазона” Петро Верзілов доставлений у суботу в Берлін, де йому належить пройти лікування. Про це повідомляє УНН із посиланням на газету Bild.

За даними видання, літак, в якому знаходився Верзилов, приземлився в берлінському аеропорту Шенефельд о 22:45 за місцевим часом (22:45 за київським). Разом з ним на борту перебувала його мати. В аеропорту їх очікувала дружина Верзілова, учасниця панк-групи Pussy Riot Надія Толоконникова.

«Там знайшли лікаря, він буде ставити діагноз і лікувати, наскільки я знаю», - сказала учасниц групи Pussy Riot Альохіна. Крім того, Толоконникова опублікувала в Twitter відеозапис, на якій Верзілов сидить у літаку після приземлення.

Раніше повідомлялося, що лікарі оцінюють стан пацієнта як стабільно важкий. Верзілова доставили напередодні в токсико-реанімаційне відділення міської клінічної лікарні імені Бахрушин у Сокольниках. Його дівчина Вероніка Нікульшина розповіла, що активісту стало погано після суду у справі про непокору поліції. Коли вона прийшла додому, Верзілов сказав, що «починає втрачати свідомість», пізніше його стан погіршився - він перестав розмовляти і «прямо ходити», у нього почалися судоми.

Як повідомляла Meduza з посиланням на близьких Верзилова, активіст отруївся або ж його отруїли холинолитиками - препаратами, які приймають, зокрема, при хронічній обструктивній хворобі легень, хворобі Паркінсона та астмі.

Верзілов відомий скандальними акціями, до 2009 року був лідером арт-групи "Війна", активний учасник панк-групи Pussy Riot. Під час останньої акції групи 15 липня три її учасниці - Ольга Пахтусова, Вероніка Нікульшина, Ольга Курачева, - а також сам Верзилов під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу вибігли на поле одягненими в поліцейську форму. Акція, як заявили в Pussy Riot, була натхненна поетом Дмитром Пріговим, основні вимоги — звільнення політичних в’язнів, припинення кримінальних справ за репости та незаконних арештів на мітингах, а також допущення політичної конкуренції у країні. Активісти отримали по 15 діб арешту.

pic.twitter.com/uZ0is1gviB

— nadya (@tolokno) 15 вересня 2018 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу