eks-zastupnik-nachalnika-genshtabu-chomu-rosiysko-okupatsiyni-viyska-vdarili-po-svitlodarskiy-duzi

Екс-заступник начальника Генштабу пояснив, чому окупаційні війська вдарили по Світлодарській дузі

 • 12304 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Росія тисне на Україну, щоб показати силу перед зустріччю президент РФ Володимира Путіна із новообраним президентом США Дональдом Трампом після інавгурації останнього. Про таке в ефірі "5 каналу" заявив екс-заступник начальника Генштабу Ігор Романенко, коментуючи бої на Світлодарській дузі, передає УНН.

"Нині Путін готується до переговорів з Трампом після інавгурації і з керівництвом Європи вже вдруге. Він вважає, що він гідний спілкуватися з Китаєм і Америкою і вирішувати питання у всьому світі. А для того, аби це відбувалося і всі це бачили та знали, треба перед зустріччю з Трампом готуватися заздалегідь. І тому ми бачимо, як активно, попри звернення світової спільноти, вони до кінця доводять ситуацію в Алеппо. Треба взяти Алеппо і показати, чого досягли. Це одна платформа покращення для Росії у цих перемовинах. По-друге, треба пам'ятати, що Сирія з’явилася тому, що погано складалося в Україні", – сказав І. Романенко.

При цьому він наголосив, що Росія намагається тиснути на Україну.

"Було дуже професійно прийнято рішення на Світлодарській дузі, що на цю атаку і намагання йти в обхід, сформувати і здійснити контратаку з просуванням на позицію вперед. Були втрати, безумовно, але це принесло нам успіх: позиція на тактичному рівні – виграшна, втрати противника – більші. Юридично це земля наша, вона має відійти Україні за Мінськими домовленостями, і наші військові успішно виконували таке завдання", - сказав І. Романенко.

Нагадаємо, всього під час наступу по позиціях українських військових на Світлодарській дузі було випущено 34 снаряди та 694 міни.

Як повідомляв УНН, минулої доби в зоні АТО загинули шестеро українських військовослужбовців, 20 було поранено.

Українські Національні Новини

Політика