eksglava-frantsuzkoyi-rozvidki-bude-pratsyuvati-na-rosiyskomu-kanali-rt

Ексглава французької розвідки буде працювати на російському пропагандистському каналі RT

 • 11462 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Колишній глава служби зовнішньої розвідки Франції Ален Жуіє отримав роботу на російському телеканалі RT France. Про це повідомляє УНН із посиланням на RFI.

Так, Жуіє буде вести 13-хвилинну програму під назвою La Source (Джерело), ​​яка буде виходити в ефір два рази на місяць, починаючи з березня.

"Мова у програмі, згідно комюніке, піде про "дипломатію, конфлікти, тероризм, безпеку і конкуренцію в розвідці". Перший випуск намічений на березень", - повідомили на радіо.

Варто відзначити, що Ален Жуіє не раз виступав з прокремлівських позицій.

Наприклад, він назвав отруєння ексагента ГРУ Сергія Скрипаля "англосаксонською маніпуляцією", похвалив прогрес РФ у області озброєнь і заявив, що Москва не є загрозою західним країнам.

Також Жуіє виступає за російську інтервенцію в Сирії і говорить про залежність Франції від США.

Ален Жуіє очолив зовнішню розвідку Франції (DGSE) у 2002 році. До цього він працював у великих французьких і міжнародних компаніях. Зокрема, його ім'я стало відомим, коли в 2001 році Жуіє очолив мережу магазинів британської компанії Marks & Spencer у Франції з метою її ліквідації.

Як раніше повідомлялося в УНН, у Великій Британії регуляторний орган наклав штраф на компанію, яка є власником ліцензії на телеканал "НТВ-Мір Балтія", версії російського телеканалу "НТВ" для країн Балтії, за порушення принципу неупередженості у новинному сюжеті про отруєння Скрипалів.

Українські Національні Новини

Політика