eksgolova-naftogazu-kobolyev-ne-vnis-zastavu-u-229-mln-griven-sap

Ексголова “Нафтогазу” Коболєв не вніс заставу у 229 млн гривень - САП

 • 1230443 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Колишній голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв не вніс зазначену судом заставу у 229, 248 млн гривень у справі щодо зловживання службовим становищем. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає УНН.

Деталі

1 березня 2023 року Апеляційна палата ВАКС застосувала до колишнього Голови правління НАК «Нафтогаз України» запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,248 млн грн.

Відповідно до рішення суду, підозрюваний мав внести кошти протягом 5 днів з моменту проголошення рішення, тобто до 06.03.2023, та зобов’язувався повідомити про це детектива/прокурора.

Цитата

"... станом на 07.03.2023 інформація про внесення застави у встановленому судом розмірі так і не надійшла до органу досудового розслідування", - повідомили у САП.

Додамо

Крім того у САП зауважили, що всупереч поширеній у деяких ЗМІ інформації, станом на сьогодні жодні рахунки підозрюваного суд не арештовував у цьому кримінальному провадженні. Також, наразі з боку НАБУ і САП відсутні будь-які ініціативи щодо блокування рахунків підозрюваного, які б перешкоджали йому використовувати наявні в нього фінансові активи.

Доповнення

У лютому 2022 року ДБР провело обшук вдома у колишнього голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

У ДБР, коментуючи обшуки у Коболєва, повідомили, що слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ “Укртрансгаз”, НАК “Нафтогаз України” за співучасті з іншими особами.

19 січня Андрію Коболєву повідомили про підозру у зловживанні своїм службовим становищем, забезпечивши собі виплату премій вище за максимально допустиму на понад 229 млн грн.

Вищий антикорупційний суд оголосив перерву до 23 січня в розгляді клопотання щодо обрання запобіжного заходу у цій справі ексголові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП