eksgumatsiya-til-iz-masovogo-pokhovannya-v-izyumi-zavershena-z-mogil-distali-447-zagiblikh

Ексгумація тіл із масового поховання в Ізюмі завершена: з могил дістали 447 загиблих

 • 164856 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. З масового поховання в Ізюмі на Харківщині дістали 447 тіл загиблих. З них 215 жінок, 194 чоловіків, 5 дітей, а також 22 військовослужбовців. Ексгумація тіл завершена. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, передає УНН з посиланням на Нацполіцію України.

Цитата

«Ексгумація тіл із місця масового поховання в Ізюмі завершена. Роботи тривали тиждень безперервно. З могил дістали 447 тіл загиблих. З них 215 жінок, 194 чоловіків, 5 дітей, а також 22 військовослужбовців. Крім того, виявили рештки 11 осіб, стать яких наразі неможливо визначити», - повідомив Клименко.

Деталі

За його словами, багато тіл зі слідами катувань.

«Перед криміналістами поліції та судмедекспертами стоїть вагома задача – ідентифікувати тіло кожного загиблого. Родичі мають їх поховати по-людськи. Слідчі ретельно документують кожен воєнний злочин російських військовослужбовців. Не пропустять жодної деталі. Бо злочинці неодмінно мають бути покарані», - розповів Клименко.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Ізюмі було виявлено місце масового поховання після того, як цей район був відбитий у російських військ.

У Міноборони України заявили, що виявлено не менше 440 могил.

Раніше повідомлялося, що на території звільненого Ізюма на Харківщині може бути мінімум три місця масових поховань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП