eksnardepa-tsarova-zasudili-do-12-rokiv-vyaznitsi

Екснардепа Царьова засудили до 12 років в’язниці

 • 136084 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Шевченківський районний суд Києва приговорив колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова до 12 років в’язниці. Про це інформує пресслужба Шевченківського районного суда, передає УНН.

Цитата

“Судом призначене покарання у вигляді дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням першого рангу державного службовця (першої категорії) і права обіймати виборні посади, посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 (три) роки”, – ідеться у вироку.

Деталі

Зазначили, що Царьова визнано винним у публічних закликах до здійснення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, а також публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу з використанням засобів масової інформації, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 3 ст. 109 КК України (в редакції станом на 11 квітня 2014 року).

Крім того, наголосили, що екснардеп після здійснення кримінальних правопорушень продовжив антиукраїнську діяльність, зокрема, за умов розв’язання вищим політичним керівництвом російської федерації агресивної війни проти України.

Враховуючи відсутність в обвинуваченого морально-етичних та загальноприйнятих людських засад й орієнтирів в частині поваги до державних інституцій, а також держави Україна в цілому, суд звернувся до президента України з відповідним поданням щодо позбавлення Царьова державної нагороди - ордена "За заслуги" ІІІ ступеня, яким його нагороджено відповідно до указу президента України від 23.08.2011 року № 845/2011.

Контекст

26 березня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила колишньому народному депутату від Партії регіонів Олегу Царьову про підозру. Його звинувачують у закликах до насильницьких змін меж України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП