eksnardepu-bilotserkovtsyu-povidomili-pro-pidozru

Екснардепу Білоцерковцю повідомили про підозру

 • 12958 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Народному депутату України VIII скликання Дмитру Білоцерковцю повідомили про підозру через внесенні недостовірних відомостей до декларації. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НАБУ.

“Так, 15 жовтня 2019 року детективи Національного бюро за погодженням із прокурорами САП повідомили колишньому народному депутату України Верховної Ради України VIIІ скликання, ексдиректору одного з департаментів Київської міської державної адміністрації, про підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-1 Кримінального кодексу України)”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідство встановило, що колишній народний депутат вніс недостовірні відомості в електронні декларації за 2016 та 2017 рр., не задекларувавши користування нерухомим майном в місті Києві вартістю 3,8 млн грн, яке належить на праві власності близькому родичу народного депутата.

“Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з березня 2017 року”, - зазначається в повідомленні.

Йдеться про екснардепа Дмитра Білоцерковця. Цю інформацію він підтвердив на своїй сторініці у Facebook.

"Мені видали підозру в недостовірній інформації в декларуванні. Найбільше, що можна було б пред’явити мені, навіть з лупою в руках, придумати не змогли.

Підозра стосується того, що мій новонароджений син і моя дружина періодично перебували у моєї матері з метою нагляду за дитиною, а я це не вказав в декларації. Як один з елементів доказової бази виступають адреси доставки памперсів.

І це при тому, що була пройдена повна перевірка НАЗК, куди я відправляв лист з метою зрозуміти, а чи потрібно було це декларувати, на що отримав чітке роз’яснення в результатах перевірки", - написав він.

Білоцерковець додав, що перевірка НАЗК порушень у його декларації не виявила, а це той орган, який і повинен оцінювати юридичну позицію в таких виробництвах.

"Провину не визнаю і, мабуть, через такі смішні елементи боротьби потрібно пройти", - резюмував він.

Нагадаємо, екснардепу Жеваго повідомлено про підозру через недостовірне декларування.

Українські Національні Новини

Політика