ekspert-importne-vino-ne-zavzhdi-yakisne-koli-khoroshe-vitchiznyane-koshtuye-blizko-100-grn

Експерт: вітчизняне вино вартістю до 100 грн не поступається якісному імпортному

 • 19801 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Вартість якісного вітчизняного вина повинна складати близько 100 грн за пляшку. При цьому дорожнеча імпортного вина не завжди свідчить про його хорошу якість. Таку думку в коментарі УНН сказав експерт Ігор Товкач.

"В цілому, якісне вітчизняне вино повинно коштувати хоча б в межах 100 грн за пляшку. Адже для приготування добротного продукту винороби використовують кращі сорти винограду. Також, не варто забувати і про мінімальну роздрібну ціну на даний продукт", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український бренд "Коктебель" представив оновлену винну лінійку

Разом з тим, висока ціна і країна виробник не завжди є показником якості продукту, зазначив експерт.

"Не обов'язково гнатися за високими цінами і іноземним вином. Іноземне вино не завжди є якісним. Адже виробник, в гонитві за своїм клієнтом, може завозити в Україну далеко не кращі сорти. Дорого - ще не знак якості", - пояснив Товкач.

Експерт додав, що в Україні падає споживання вина, зважаючи на зниження купівельної спроможності і згідно з його прогнозами падіння винного рику очікується ще приблизно на рівні 10%.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, експерти перевірили вина українського виробництва на вміст діоксиду сірки. Перевищення допустимої норми було зафіксовано в напоях таких брендів, як: Chardonnay від Cotnar (25 замість 20 мг/дм3) і Аліготе 2016 від "Виноробного господарства князя Трубецького".

При цьому, якісними виявилися зразки продукції наступних виробників: Shabo, Inkerman, Oreanda, Коктебель, Villa Krim, Bolgrad, Чизай, Коблево.

Українські Національні Новини

Суспільство