ekspert-likvidatsiya-viyskovoyi-prokuraturi-khibniy-shlyakh

Експерт: ліквідація військової прокуратури – хибний шлях

 • 9568 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Виведення військової прокуратури з Генеральної прокуратури, ліквідація її – це хибний шлях, особливо в умовах війни. Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта в ефірі телеканалу Zik, повідомляє УНН.

"Мені здається, що це неймовірна помилка зараз, саме в цей час, коли у Збройних Силах та інших підрозділах, які підлягають юрисдикції саме Військової прокуратури, виводити її зі штату Генеральної прокуратури і підпорядковувати Міністерству оборони України – це хибний шлях. Я дуже добре пам'ятаю страшну статистику, яку кілька разів наводив пан Матіос. З його слів, кожен четвертий військовослужбовець сьогодні є учасником того чи іншого злочину. Це страшна цифра. І проблеми зловживання службовим положенням, розкрадання військового майна, інші злочини, які пов'язані саме з виконанням саме військових задач, їх дуже багато", - зазначив Шабовта.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка виступив з ініціативою реформування органів прокуратури, яка, зокрема, передбачає ліквідацію військової прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді немає єдиної думки щодо ліквідації військової прокуратури

Українські Національні Новини

Політика