ekspert-nazvala-mifom-informatsiyu-pro-obmezhennya-aes-na-korist-tes

Експерт назвала міфом інформацію про обмеження АЕС на користь ТЕС

 • 11238 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Інформація про те, що Міненерго обмежує виробництво електроенергії українськими АЕС на користь ТЕС, не відповідає дійсності. Про це в коментарі УНН заявила член експертної Ради при Міністерстві енергетики Ольга Кошарна.

Вона нагадала, що карантин і економічна криза спричинили падіння споживання електроенергії, згідно з яким необхідно було балансувати виробництво.

І Міненерго переглянуло прогнозний баланс, залишивши при цьому АЕС колишню частку в структурі виробництва, а саме половину всієї електроенергії країни.

"За прогнозним балансом частка атомників на поточний рік в цілому залишилася на колишньому рівні.

Але тим не менш, з призначенням Ольги Буславець на посаду в. о. міністра енергетики почала розганятися інформаційна атака. Нібито вона переглянула прогнозний баланс на користь тепловиків, що неправда. Це була технічна необхідність для стабілізації роботи АЕС", - пояснила експерт.

Кошарна каже, що "ярлик" про так звані обмеженнях АЕС на користь ТЕС "вішається" на Міненерго навмисне як елемент інформаційної війни.

"Він (голова енергетичного Комітету ВР Андрій Герус - ред.) бореться усіма методами з Буславець.

Укренерго написало, що в серпні споживання електроенергії досягло такого ж об'єму, який був в 19 році. І хоча там пропорції змінилися між галузями, населення, наприклад, на 5% збільшило споживання - споживання відновлюється, навіть поряд з прогнозним балансом. Який, нагадаю, є директивним документом. Тому я розцінюю подібну маніпуляцію як продовження інформаційної атаки проти Буславець", - заявила експерт.

Нагадаємо, в липні Міненерго збільшило потужність АЕС.

Відзначимо, що за даними експертів, негативний вплив на атомну галузь країни надав імпорт електроенергії з РФ, який в минулому році відкрив голова енергетичного Комітету ВР Андрій Герус своїми правками до законодавства. Імпортну електроенергію, замість вітчизняної, відразу стали купувати структури Ігоря Коломойського, з яким пов'язують Геруса.

Українські Національні Новини

Економіка