ekspert-nazvav-kroki-neobkhidni-dlya-zrostannya-obsyagiv-investitsiy-u-budivnitstvo

Експерт назвав кроки, необхідні для зростання обсягів інвестицій у будівництво

 • 5858 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Будівельна галузь – один з головних драйверів економіки. Однак в Україні ця галузь, маючи величезний потенціал, потребує інвестування. Голова правління – президент "ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір пояснив, що необхідно зробити, аби інвестиції у будівництво зросли, пише УНН.

"Капітальні інвестиції у будівництво за перше півріччя становили близько 11% від загального обсягу – 22,4 млрд грн. З огляду на багатокілометрову чергу на житло і потужності ринку, може бути більше. Світовий досвід доводить, що інвестування в будівництво саме житла дає зростання економіці. Іншими словами, треба дати людям можливість купувати", – говорить він.

На думку Ігоря Кушніра, для цього потрібно зробити кілька кроків.

"По-перше, "обнулити" декларації. По-друге, зміцнити іпотеку. По-третє, забезпечити нормальний дохід. Для іноземних вкладень – спростити паперову тяганину і кількість процедур, дати розуміння повернення прибутку", – говорить очільник "Київміськбуду" і додає, що у підсумку країна не тільки отримає вирішення житлової проблеми і зниження пов’язаної з цим напруги серед населення, а й попит на продукцію більшості галузей промисловості, підвищення рівня зайнятості, наповнений бюджет і стабільно зростаючу економіку.

Українські Національні Новини

Економіка