ekspert-pid-viglyadom-otrimannya-inozemnikh-grantiv-v-ukrayini-znischili-osnovi-derzhavi

Експерт: під виглядом отримання іноземних грантів в Україні знищили основи держави

 • 15473 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Під виглядом отримання іноземних грантів в Україні фактично були знищені основи державності. Про це у коментарі УНН розповів економічний і політичний експерт Олег Соскін.

"Гранти виділялися на руйнування міліції, яка існувала - замість того, щоб її модернізувати, вилучити з неї мертвий елемент, просто була знищена вся система правоохоронних органів. Або знищення суддівської системи - гранти виділялися на руйнування внутрішніх інститутів країни під виглядом модернізації. Під виглядом того, що старе - погане і його потрібно знищити, для цього і давалися гранти. У результаті старе зруйнували, а нове не створили, і вийшов якийсь безлад. Знищення основ держави, посилення ворожості серед елементів суспільства", - вважає Соскін.

Він зазначив, що гроші виділялися під такі проекти дійсно величезні.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Тарута назвав конкретні суми грантів, які прийшли в Україну за роки незалежності. Йдеться про 14,2 млрд доларів, з яких лише за останні три роки було отримано 3,6 млрд. Нардеп вважає, що здебільшого ці гранти були використані задля прямого втручання у внутрішні справи України і перетворення нашої країни в сировинну базу.

Як повідомляв УНН, з подібною ситуацією зіткнулася і Угорщина, де влада звинуватила у втручанні у внутрішню політику держави Фонд Сороса. У результаті були прийняті законодавчі поправки і Фонд змушений був згорнути свою діяльність в цій країні.

Українські Національні Новини

Політика