ekspert-poperediv-scho-termini-zdachi-obyektiv-na-pervintsi-budut-postiyno-perenositsya

Експерт попередив, що терміни здачі об'єктів на "первинці" будуть постійно переноситися

 • 14026 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Терміни здачі об'єктів "первинки" і їх введення в експлуатацію будуть постійно переноситися. Про це в коментарі УНН розповів експерт з питань нерухомості Сергій Костецький.

"Готуйтеся до того, що терміни об'єктів будуть постійно переноситься. Постійно. Які зараз знову переносяться і будуть переноситися. Кількість людей, які працюють на будівництвах, буде зменшуватися. Загалом так, усе буде акуратно робитися, але в будь-якому випадку все буде зводитися до того, що все-таки введення в експлуатацію буде постійно переноситься", - сказав Сергій Костецький.

За його словами, ринку буде погано доти, доки уряд не виділить з державного або місцевого бюджету гроші для забудовників.

"На ринку "первинки" і без цього ситуація погана. Тобто, те, що держава не допомагає "Аркаді", так показово не допомагає "Аркаді", я навіть не розумію чому - це величезний мінус. Ринок зараз, ті люди, які хотіли купити на "первинці", вони на вторинний ринок перейшли. Ніхто не хоче, жодна нормальна людина не ризикуватиме зараз, купуючи житло в недобудові. Окрім того, на самому первинному ринку зараз, у більшості забудовників, виникають фінансові проблеми", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт заявив про проблеми з відсутністю довіри до забудовників

Що стосується п'яти об'єктів "Укрбуду", які не були здані в строк "Київміськбудом", то експерт вважає таку ситуацію повністю прогнозованою і очікує здачі цих об'єктів у середині наступного року.

Він також додав, що він з початку попереджав про те, що "Київміськбуд" не здасть в строк п'ять об'єктів, за які він взявся після "Укрбуду".

Українські Національні Новини

Економіка