ekspert-poradiv-morski-kurorti-dlya-litnogo-vidpochinku-v-yevropi

Експерт порадив морські курорти для літнього відпочинку в Європі

 • 76514 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Недорогим і насиченим буде для українців морський відпочинок на курортах Болгарії, Чорногорії, Албанії, Іспанії. Про це розповів організатор автобусних турів Володимир Токарчик у коментарі кореспонденту УНН.

"Нерідко рекреації за кордоном дешевші або не надто дорожчі за вітчизняні курорти, тому зберігається постійний потік до сусідньої Болгарії, завдяки чартерам недорогою є Чорногорія. У цих країнах характерним є поселення туристів до вілл, апартаментів. З кожним роком помічаємо зростання кількості українців, що їдуть на відпочинок до Албанії – донедавна ізольованої країни на Балканах. Тут будуються нові готелі, активно розвивається туристична інфраструктура, пляжі. У майбутньому ця країна гідно конкуруватиме зі знаними європейськими курортами", - розповів експерт.

За його словами, у цих балканських країнах недорога і смачна кухня, а в курортних містах багато кафе і ресторанів, тож туристи сміливо можуть обирати житло без харчування.

Як додав експерт, більш дорожчими, але й якіснішими є курорти Іспанії.

"Влітку я б я також рекомендував поїхати на Коста-Браву: досить помірний клімат, температура повітря рідко сягає позначки у +30, якісні готелі, чудові пляжі, смачна кухня, вигідний шопінг, гарні міста, що розташовані поруч: Барселона, Фігерас, Жирона, Кадакес, Палс", - пояснив експерт.

Нагадаємо, при купівлі туристичного пакету в турагентстві, аби не стати жертвою шахраїв, варто уважно ознайомитись із договором, в якому прописані обов’язки сторін, перевірити інформацію про агентство через туроператора, здійснювати оплату у безготівковій формі, а після цього пересвідчитись у переведенні грошей туроператору.

Найбільш популярними напрямками для поїздок на літо для українців залишаються Туреччина та Єгипет, хоча потік туристів збільшився і в європейські країни.

Туреччина з 1 січня 2019 року вводить податок на безпеку для туристів обсягом 1,5 євро.

Іспанські готелі знижують ціни на літній відпочинок після того, як туристи почали віддавати перевагу Туреччині та курортам у Північній Африці.

Українські Національні Новини

Суспільство