ekspert-poyasniv-fenomen-rostu-gorilchanogo-virobnitstva-v-ukrayini

Експерт пояснив феномен росту горілчаного виробництва в Україні

 • 8613 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Протягом квітня поточного року було зафіксовано значний приріст виробництва горілки в Україні проти аналогічного періоду минулого року. І це при тому, що спад горілчаного бізнесу триває у нас вже понад три роки. Причини збільшення виробництва міцного алкоголю у коментарі УНН пояснив експерт з економічних питань Андрій Новак.

За його словам, завдячувати за позитивну динаміку наразі можна експорту та попиту з боку вітчизняного споживача.

"Збільшення на 50% виробництва горілки в Україні має декілька причин. Перша - зростання внутрішнього попиту на внутрішньому ринку, друге - зростання експорту української горілки на зовнішні ринки, зокрема, це є прямий наслідок режиму ЗВТ з ЄС, який ми маємо вже майже 2 роки", - зазначив він.

Українська горілка, зауважив Новак, є одним із конкурентних вітчизняних продуктів для європейського ринку, і наші виробники досить вміло користаються режимом ЗВТ у цьому напрямку.

"Це і є дві головні причини, які дають можливість нашим виробникам нарощувати виробництво горілки. Далі ситуація на горілчаному ринку, як і на всьому ринку алкоголю, буде залежати від цих же двох факторів - від попиту на внутрішньому ринку і від зростання експорту на зовнішні ринки", - додав експерт.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, українська горілка вважається однією з найкращих у світі

Так, вітчизняний бренд Medoff, до прикладу, став фаворитом сліпих дегустацій у різних країнах світу. Лише протягом 2017 року ця горілка отримала 16 високих нагород на різних дегустаційних конкурсах, що проходили у США, Австралії, Бельгії тощо. 

Українські Національні Новини

Економіка