ekspert-pro-namiri-kremlya-schodo-novogo-shturmu-kiyeva-chas-splinuv-yim-nema-chim-iti

Експерт про наміри кремля щодо нового "штурму Києва": час сплинув, їм нема чим іти

 • 314272 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У росії не вистачить сил для нового наступу на Київ без загальнонаціональної мобілізації. Таку думку в розмові з УНН висловив військовий експерт Олег Жданов.

Контекст

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що в кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва.

Цитата

На запитання про те, чи можуть окупанти піти другою хвилею на Київ, Жданов зазначив, що "її немає".

"У тому і полягає секрет Полішинеля, шо немає другої хвилі для того, щоб піти на Київ. Якщо вони знову зберуть там 170 чи 200 тисяч, тоді вони можуть розмірковувати піти на Київ. Але сьогодні не 24 лютого, і ми вже фактично будемо готові їх зустрічати. Час сплинув, їм нема чим іти", - відповідає фахівець.

Деталі

Як зазначив співрозмовник, у росії із березня почали проводити приховану мобілізацію, і за весь цей час назбирали 15 батальонно-тактичних груп, ще близько 10 БТГр збирають зараз в Бєлгородській області.

Таким чином, без оголошення мобілізації, зібрати кількість сил, достатніх для штурму Києва – неможливо, вважає фахівець.

"Але це питання, яке потребує постійної уваги, щоб не було таких несподіванок, як сталось на сході України. Для нас погіршенням ситуації сталось, що раптом… з'явилась п'ята резервна армія Усурійська майже в повному складі і пішла в бій", - додав він.

Раніше

Наступ російських окупантів на Київ та область закінчився провалом. Наприкінці березня росія відвела війська з цього напрямку, залишивши за собою шлейф з воєнних злочинів.

Українські Національні Новини

Політика