ekspert-pro-trend-na-kraftoviy-alkogol-tse-zapit-spozhivacha-na-premialnu-yakist-vid-ukrayinskogo-virobnika

Експерт про тренд на крафтовий алкоголь: це запит споживача на преміальну якість від українського виробника

 • 32586 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Глобальна тенденція алкогольного ринку - це перехід у преміальний сегмент, де йдеться не про високу ціну, а про виняткову якість продукту. Крафтовий алкоголь як раз і задовольняє запит споживача на преміальну якість, унікальність і місцевого виробника при помірній ціні за рахунок локальності. Про це УНН розповів відомий київський бартендер Костянтин Бойко.

"У голові в багатьох людей при слові "крафт" відразу проявляється знак дорівнює - преміальний. А це глобальна тенденція, тому що весь алкоголь рухається до сегменту "преміальний" або "суперпреміальний". Ясна річ, що ніша демократичного алкоголю нікуди не рухається, не розвивається, практично немає ніяких обновок. А у преміального алкоголю все, що роблять виробники - це або покращують, або видозмінюють і слідують тенденціям щодо смакових уподобань, рівняються на споживача", - пояснив він.

Бойко вважає, що крафт спокійно можна прирівнювати до преміального алкоголю через його високу якість і унікальну різноманітність рецептур і смаків.

"По суті, крафт можна прирівняти до преміального алкоголю. Тому що, скажімо, якщо брати текілу у відомої марки, її виробляють там 5-8 мільйонів літрів на рік. А крафтового виробляється лише тисячами, від 20 до 500 тисяч на рік - це дуже мало для глобального ринку, отже, чим його менше, тим більше зростає цінність і якість, тим більше приділяється увага смаковим характеристикам", - підкреслив бартендер.

Високу затребуваність крафтових міцних напоїв в Україні експерт пояснює саме увагою виробника до ексклюзивності самого напою, його смакових якостей, походження всіх інгредієнтів для його виготовлення.

"У крафтовій українській горілці використовуються різні зернові, пшениця, ячмінь, навіть кукурудза. Все залежить від кількості виробленого. Вся горілка виробляється в Україні за допомогою ректифікаційних колон. Це нейтральні спирти, тому завжди виробники підкреслюють чистоту свого продукту", - розповів Бойко.

Відзначимо, що в Україні наразі досить велика кількість крафтових виробників алкоголю - особливо пива. А ось серед популярних крафтових горілок відома "Др.Житник" виробництва ЛГЗ "PRIME". Ще в 2018 році вітчизняний виробник запустив на ринок першу крафтову горілку на основі авторських рецептів відомого ботаніка Клима Житника. Відзначається, що для виготовлення крафтової "Др. Житник" використовуються виключно натуральні інгредієнти - мед, корінь калгану, цвіт липи та акації - українського походження.

Нагадаємо, українські експерти прогнозують на вітчизняному алкогольному ринку 2021 року збільшення популярності міцного алкоголю: текіли, віскі і особливо - горілки.

Окрім того, головний тренд на крафт 2020 року тільки набиратиме обертів, особливо в розрізі міцного алкоголю: настоянок і горілки.

Українські Національні Новини

Суспільство