ekspert-pro-vartist-vidnovlennia-trypilskoi-tes-tse-desiatky-miliardiv-hryven

Експерт про вартість відновлення Трипільської ТЕС: це десятки мільярдів гривень

 • 129364 переглядiв

Повне відновлення Трипільської ТЕС, зруйнованої російським ракетним ударом, може зайняти до 7 років і вартуватиме десятки мільярдів гривень.

Повне відновлення зруйнованої рф Трипільської ТЕС може зайняти до семи років та коштувати десятки мільярдів гривень. Про це журналісту УНН розповів колишній міністр енергетики та голова Всеукраїнської енергетичної Асамблеї Іван Плачков.

"Ситуація дуже складна, критична. Трипільська ТЕС виробляла десь 300-400 Мегаватт, а це дуже велика потужність для балансу",- сказав Плачков.

За його словами, для покращення ситуації потрібно мобілізація всіх ресурсів – технічних та людських.

"Покращення ситуації може бути тільки в разі мобілізації всіх ресурсів – технічних та людських, потрібне фінансування. Бракує коштів в енергетиків для того, щоб вони проводили ремонти, відновлення. Дуже великі борги на енергоринку і не вирішується питання фінансування. Потрібне джерело фінансування", - розповів Плачков.

На запитання, скільки може коштувати повне відновлення Трипільської ТЕС, Плачков відповів: "Про це можна сьогодні не казати, на це потрібно дуже багато коштів. Її відновити за місяць, за рік-два неможливо. Це не менше 5-6 років. До 7 років, й це десятки мільярдів гривень".

Доповнення

Зруйнована Трипільська ТЕС через ракетний удар рф. Центренерго, коментуючи знищення Трипільської ТЕС під час масованої ракетної атаки, назвали це "чорним днем в історії Центренерго". 

В "Укренерго" заявили, що через зруйнування Трипільської ТЕС внаслідок атаки рф не плануються відключення світла. 

Анна Мурашко

Слайдер