ekspert-rozpovila-yak-viznachiti-pidrobleni-igrashki

Експерт розповіла, як визначити підроблені іграшки

 • 15912 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Визначити низьку якість дитячих іграшок можна за різким запахом, фарбі, що стирається, кривим неміцним швам і криво нанесеній фарбі на видавлених частинах іграшках. Таку думку висловила глава Всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів "Споживча довіра" Олена Куликова в коментарі кореспонденту УНН.

"Якщо при покупці ви не дуже впевнені в якості іграшки, обов'язково понюхайте іграшку - ніяких різко виражених запахів у іграшки бути не повинно. Також потрібно перевіряти фарбу - щоб вона не стиралася, що не залишалася на руках. Крім того, слід звернути увагу на те, щоб фарба на видавлених частинах іграшки не виходила за них - в іншому випадку, це говорить про те, що іграшка виготовлена не оригінальним способом. Деталі плюшевих іграшок повинні бути дуже добре закріплені, особливо, якщо наповнювачем є дрібні кульки, дуже небезпечно, якщо вони розірвуться, дитина може вдавитися", - зазначила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвала найнебезпечніші для дитини іграшки

За її словами, крім того, на іграшках не має бути ніяких довгих шнурків, так як їх наявність суперечить технічним регламентам.

Нагадаємо, маленьким дітям не слід давати горіхи, насіння, а також льодяники, оскільки дитина може вдавитися ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асортимент дрібних магазинів іграшок в Україні на 80% складається з контрафакту

Ще в 2013 році Держспоживінспекція виявила порушення в 20 тис. іграшок з 100 тис. у результаті перевірок відповідності іграшок нормам безпеки.

Українські Національні Новини

Суспільство