ekspert-rozpoviv-chomu-pervinniy-rinok-zhitla-perevazhaye-nad-vtorinnim

Експерт розповів, чому первинний ринок житла переважає над вторинним

 • 9295 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Ціла низка факторів сприяє тому, що житло у новобудовах користується більшим попитом порівняно з житлом на вторинному ринку. Про це йдеться у статті ділового видання Бізнес, пише УНН.

У столиці попит на первинну нерухомість перевищує попит на вторинну. У статті наводиться статистика: співвідношення покупців, які шукають об’єкти первинного житла, і покупців, що цікавляться вторинним, становить приблизно 60% до 40% відповідно.

“Наразі первинна нерухомість користується популярністю у покупців завдяки одразу кільком факторам”, — пояснює експерт Олесь Романішин.

По-перше, це ціни. Забудовники пропонують різноманітні акції та пільгові програми, що робить купівлю первинного житла цікавішою.

“Завдяки цьому девелопери вигідно відрізняються від приватних власників квартир”, — підкреслює пан Романішин.

По-друге, забудовники надають ширший вибір за плануванням та етажністю квартир.

По-третє, нові житлові комплекси за концепціями і завдяки застосуванню нових будівельних технологій та матеріалів є якіснішими та цікавішими порівняно із будинками вторинного ринку, які були зведені 50 і більше років тому.

Як повідомляв УНН, експерти радять звертати увагу на житло у новобудовах, адже це не лише нові комунікації, енергоощадність, а й зручні фінансові інструменти, які пропонують забудовники і які дають можливість придбати житло швидше та більшої площі, ніж на вторинному ринку. Зокрема, найбільший столичний забудовник Холдингова компанія "Київміськбуд" пропонує і знижки при повній оплаті покупки, безвідсоткову розстрочку до введення будинку в експлуатацію, а також іпотеку.

Українські Національні Новини

Економіка