ekspert-rozpoviv-khto-maye-nesti-vidpovidalnist-za-padinnya-vertolota

Експерт розповів, хто має нести відповідальність за падіння вертольота

 • 12367 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. У кожного вертольота є свій власник, але за технічний стан відповідають сертифіковані служби, підконтрольні Державіаслужбі. Про це в коментарі УНН повідомив авіаексперт В'ячеслав Коновалов, коментуючи падіння в столиці вертольота Eurocopter EC145 компанії "МХП".

"Власник судна залучає спеціальні служби, спеціально навчених людей зі спеціальними сертифікатами для цих єврокоптерів, якщо я не помиляюся, в даному випадку мова йде про Eurocopter EC145. Він залучає ці служби і вони перед ним відповідальні", - зазначив він.

Іншими словами, кожен вертоліт перебуває на балансі у авіакомпанії, а її, в свою чергу, повинні перевіряти контролюючі органи, пояснив експерт.

"Є авіакомпанія, на балансі якої знаходиться літак або вертоліт, і є контролюючі органи, які намагаються це максимально перевіряти. Інше питання, що це легка авіація, і дуже складно перевірити, у них інспекторів не вистачає ... ", - додав експерт.

Нагадаємо, сьогодні вранці на Трухановому острові розбився вертоліт, який належить компанії "МХП". Падіння відбулося через 40 секунд після зльоту. За попередньою інформацією, на висоті 100 метрів в двигуні вертольота стався хлопок, після чого він стрімко почав втрачати висоту.

На даний момент пріоритетною версією правоохоронців вважається зовнішнє втручання в роботу двигуна.

Внаслідок інциденту постраждало двоє людей, 62-річний командир і 70-річний пілот. Обидва мають не менше 15 тис. годин нальоту. Завдяки успішному маневру їм вдалося направити вертоліт в ліс, де ростуть дерева, тим самим пом'якшити падіння і врятувати собі життя. Зараз постраждалим надається медична допомога.

Інцидент також прокоментували в компанії "МХП", повідомивши, що сьогодні на цьому вертольоті планувалася робоча поїздка в Ладижин Вінницької області, де знаходяться птахофабрики.

Українські Національні Новини

Суспільство