ekspert-rozpoviv-pro-dotsilnist-pidvischennya-norm-spozhivannya-gazu-dlya-okremikh-kategoriy

Експерт розповів про доцільність підвищення норм споживання газу для окремих категорій

 • 14292 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Норми споживання газу для користувачів без лічильників потрібно підвищувати. Таку думку в коментарі УНН висловив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський.

Він нагадав, що останнє зниження відповідних норм було при уряді Володимира Гройсмана.

"У 2019 КМУ знизив норму споживання газу населенням без лічильників при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання з 9,8 куб. м. до 3,29 куб. м. на одну людину в місяць. Але за фактом сьогодні споживання становить в середньому 5-6 куб. м. на одну людину в місяць. Тому за логікою варто б підвищити цю норму", - пояснив він.

Думку експерта розділяє директор з досліджень DiXi Group Роман Ніцович. Підвищення вищезазначених норм мотивує українців, які споживають продукт понад норму встановлювати лічильники, пояснює він.

"Споживати газ за заниженими нормами, звичайно ж, вигідніше, ніж за лічильниками. Давайте, для прикладу, згадаємо, як українці навмисно виводили встановлені лічильники з ладу", - додав він.

Нагадаємо, експерти радять Міненерго підняти норми споживання газу для споживачів без лічильників. Однак міністерство остаточного рішення не прийняло.

Українські Національні Новини

Економіка