ekspert-rozpoviv-pro-osnovni-problemi-importu-elektroenergiyi-z-yevropi

Експерт розповів про основні проблеми імпорту електроенергії з Європи

 • 1070560 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Наразі йдуть дискусії з міжнародними партнерами, щодо імпорту електроенергії з Європи, адже основна проблема – гроші. Європейська електрика значно дорожча, ніж українська. Про це на брифінгу повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передає УНН.

Цитата

«Перша проблема імпорту електрики з Європи – гроші. Електрика в Європі набагато дорожча, ніж в Україні і коли ми кажемо про імпорт, ми маємо одразу сказати, як ми його оплатимо. Ніхто безкоштовно нам не готовий постачати. Я знаю, що в Уряді дискусія щодо цього йде з міжнародними партнерами. Але, наскільки я розумію, поки що остаточно рішень немає. Крім того, для цього високовольтна мережа має бути в тому стані, щоб імпортувати і розподіляти. Наразі це абсолютно нормальний і реалістичний процес. Але ми не можемо гарантувати, як будуть розвиватися події. Хочеться вірити, що те підсилення ППО, яке анонсовано, додатково допоможе прикрити обʼєкти енергетичної інфраструктури», – повідомив Харченко.

Нагадаємо

В “Укренерго” повідомили, що дефіцит потужності суттєво зріс внаслідок ракетних ударів росіян по електростанціях 14 січня.

Українські Національні Новини

Політика