ekspert-rozpoviv-yak-zminilisya-tsini-na-ukrayinske-salo

Експерт розповів, як змінилися ціни на українське сало

 • 79800 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. У 2018 році, в порівнянні із 2017, ціни на сало в Україні зросли на 10%, або на 7 грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор української Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

У 2018 році сало в Україні в середньому коштувало 76 грн за кг продукту, тоді як у 2017 році - 69 грн, повідомив Дорошенко.

Крім того, за рік зросли ціни на свинину - на 6%, або на 6 грн. Минулого року 1 кг свинини обходився українцям в середньому у 115 грн, у 2017 році - в 109 грн, поінформував експерт.

Нагадаємо, за словами депутата Сергія Тригубенка, через епідемію АЧС в Україні, свинина та сало у вітчизняних магазинах вже дорожчі, аніж в деяких країнах ЄС. 

"...неспроможність контролюючих органів належно виконувати свої обов'язки та ефективно протидіяти АЧС призвела не лише до значних збитків українських фермерів - свинарів (вони досі не отримали від держави понад 27 млн грн компенсацій), але й до погіршення якості життя кожного українця, якому, у буквальному сенсі цього слова, дешевше скуштувати свинину за кордоном", - сказав він.

Українські Національні Новини

Економіка