ekspert-sprognozuvav-scho-bude-z-tsinami-na-pervinnomu-rinku-zhitla

Експерт спрогнозував, що буде з цінами на первинному ринку житла

 • 11794 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Найближчим часом ситуація на ринку житла буде стабільною, але не виключене зростання цін на житло в новобудовах. Про це в коментарі УНН розповів експерт з нерухомості Віктор Несін.

Він зазначив, що падіння цін на первинному ринку чекати не варто, адже забудовники не будуть працювати собі у збиток.

"Первинний ринок - це бізнес, і якщо у забудовника не буде прибутку - він перестане просто будувати. Тому говорити про те, що ціни впадуть, я не став би. У нас є собівартість: будматеріали, бензин, безліч факторів. Не думаю, що ціни впадуть, але процес зростання допускаю. Якщо щось почне дорожчати: будматеріали, цемент, метал і так далі - тоді, відповідно, ціни на первинному ринку виростуть. А якщо говорити про найближчу перспективу - первинний ринок, як і вторинний, будуть стабільні, цінова політика поки буде така ж, як на сьогодні", - вважає експерт.

Як повідомляв УНН, ціни на житло поступово зростають, і це пов'язано з цілою низкою факторів. Як розповіли у прес-службі найбільшого столичного забудовника ХК "Київміськбуд", дорожчають будівельно-монтажні роботи (з початку року подорожчання склало майже 15%), дорожчають будматеріали. Також підвищується зарплата будівельників. Крім того, на вартість "квадрата" впливає вартість землі, прокладка і підключення до мереж, проектні та супутні їм роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший столичний забудовник пояснив, на яких умовах можна отримати розстрочку

Крім того, попит, який постійно зростає, провокує зростання ринкових цін на столичному ринку житла. У компанії наводять дані, за різними оцінками, до моменту введення столичного об'єкта будівництва в експлуатацію, як правило, розпродані до 90% квартир.

"Хоча, звичайно ж, багато що залежить від забудовника, від розташування житлового комплексу та його характеристик. Але для більшості київських новобудов - це абсолютно нормальний показник", - пояснили у прес-службі.

Оскільки інших варіантів, куди можна надійно вкласти гроші в Україні, практично немає, столичний ринок житла і є тією самою ефективною і мало не єдиною можливістю громадян.

Українські Національні Новини

Економіка