ekspert-u-budivnitstvi-sposterigayutsya-pomirno-optimistichni-tendentsiyi

Експерт: у будівництві спостерігаються помірно оптимістичні тенденції

 • 10661 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У 2018 році у будівництві тривають помірно оптимістичні тенденції минулого року. Про це йдеться в статті "Житлова нерухомість: вибір перед виборами" в "Деловой столице", повідомляє УНН.

У статті йдеться, що попри те, що в першому півріччі поточного року загальна площа прийнятого в експлуатацію житла зменшилася майже на 30%, девелопери не бачать приводу для занепокоєння. Експерт пояснює, що для забудовників показовим є кінець року.

"Для забудовників показовий період - це кінець року, а не перше півріччя. Думаю, що за підсумками року ніяких статистичних падінь не буде", - вважає експерт з нерухомості Дмитро Войцех.

На його думку, зниження введення в експлуатацію пояснюється тим, що торік було значне зростання цього показника, багато компаній здали будинки, а зараз працюють над новими проектами.

Як повідомляв УНН, незважаючи на деяке загальне зниження темпів введення в експлуатацію готових об'єктів будівництва на початку 2018 року, експерти не бачать підстав говорити про тенденції. Не бачать підстав для цього і представники будівельної галузі. Зокрема, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" заявляє про рекордні плани щодо введення в експлуатацію житла у 2018 році - 450 тисяч квадратних метрів.

Нагадаємо, у роботі у компанії на сьогоднішній день 87 об'єктів на різній стадії будівництва, в активній фазі - 39, загальний будівельний заділ компанії - 2,5 млн кв. м. Цього року "Київміськбуд" почав будівництво 5 нових об'єктів - по вул. Освіти, по провулку Коломийському, на Богатирській "Італійський квартал", по вул. Причальній і Клеманській два великих ЖК, і до кінця року будуть розпочаті роботи ще щодо 5 об'єктів.

Українські Національні Новини

Економіка